Holland National Parks en portal der skal skabe opmærksomhed og interesse for hvad Holland har at tilbyde gæster.

Kunde
Det hollandske ministerium for turisme og rekreation

Bureau
10uur reclamebureau

Min rolle
UX/UI design, bestemme online branding

Om projektet

National Parks Bureau er en paraplyorganisation, der blandt andet inspirerer og hjælper med markedsføringen af de forskellige nationalparker i Holland. Fra midten af 2019 er der blevet udviklet en international marketingkampagne for parkerne under navnet Holland National Parks. Kampagnens formål er at gøre udenlandske turister opmærksomme på Holland National Parks. Højdepunktet bliver temaåret “Ode aan het Nederlands landschap” (Ode til det hollandske landskab) i 2021.

 

Websitet danner hjertet i den internationale kampagne med fokus på Tyskland, Belgien, Spanien, Italien, Frankrig, men selvfølgelig også det hollandske marked. Den primære målgruppe er på udkig efter særlige oplevelser og vil gerne lade sig overraske og opdage skjulte perler ("Off the beaten track"). Websitet med tre parker kom online i 2019 og vil blive udvidet med flere nationalparker frem mod temaåret.

Holland National Parks var oprindeligt et nyt brand uden nogen identitet. Ud over at designe websitet var det derfor også vigtigt at finde frem til et designsprog der definerer mærket og som er i øjenhøjde med den tilsigtede målgruppe. Udgangspunktet over for den udenlandske turist var farven orange, dette valg skulle understrege forbindelsen med Holland, og inden for stilen arbejdede jeg med organiske former for at matche de foruddefinerede karakteristiske værdier for målgruppen, nemlig: fantasifuld, nysgerrig, idealistisk, eventyrlysten.

Disse organiske former er en visuel oversættelse af de mange oplevelser, man kan få i nationalparkerne. Oplevelser, der ikke passer ind i for smalle bokse. Som kontrast til linjerne har jeg arbejdet meget udtrykkeligt med masser af visuelt materiale for at få oplevelserne til at tale for sig selv.

Da hjemmesiden blev bygget, blev der valgt en klar fordeling af de forskellige oplevelser efter tema eller område. Ikke desto mindre har jeg gennem en kontinuerlig krydshenvisning gennem disse strukturer forsøgt at friste besøgende til at strejfe rundt på webstedet. "Gå derhen hvor din nysgerrighed bringer dig" er mottoet, ligesom det er for besøgende i parkerne selv. Men altid med en klar struktur i baggrunden til at falde tilbage på, hvis man bare leder efter simpel information.

Naturligvis tager design og implementering også hensyn til brugen på forskellige enheder, fordi vi antager, at målgruppen ofte også vil besøge webstedet på mobile enheder.
Hollands National Parks blev nomineret i 2019 til Splash Awards 2019. Den årlige pris for de bedste hollandske og flamske Drupal-projekter.

Skal vi mødes?

Kontakt mig, hvis du vil vide mere om hvem jeg er, og hvad jeg kan.

ronald@rvier.com
+45 52 68 24 24