Monumentenpaspoort er et pilotprojekt, der hjælper ejere med at gøre deres fredede hus energineutralt.

Kunde
Erfgoed Zeeland (kontaktpunkt og videncenter for kulturarv i Zeeland)

Bureau
10uur reclamebureau

Min rolle
UX/UI design, bestemme online branding

Om projektet

Fredede bygninger er i sig selv meget bæredygtige. Når alt kommer til alt har de jo eksisteret i lang tid. Men uanset hvor gammel en bygning er, er energibesparende justeringer altid mulige. Dog kan ikke alle foranstaltninger anvendes uden risiko. ‘Duurzaam monumentenpaspoort’ (Pas til bæredygtige, fredede bygninger) giver ejeren indsigt i de bæredygtighedstiltag, der gælder for den fredede bygning.

 

‘Duurzaam monumentenpaspoort’ blev udviklet af "Erfgoed Zeeland" som en del af projektet ‘Duurzame Monumenten Zeeland’. Dette er et projekt, der er økonomisk støttet af den nationale regering, fungerer som et eksempelprojekt for alle andre provinser i Holland. ‘Duurzaam monumentenpaspoort’ er skræddersyet rådgivning, der afspejler situationen plus de foranstaltninger, der kan træffes for at gøre den fredede bygning mere bæredygtig. Rådgivningen redegør tydeligt for, hvor besparelsesmulighederne ligger, hvordan disse kan implementeres på en ansvarlig måde, hvilken indflydelse dette har på levekomforten, om en tilladelse er påkrævet, og hvilke muligheder der er til at finansiere de forskellige tiltag.

Den opgave, som jeg fik lov til at udføre med mit team, var todelt. Allerførst skulle der udvikles et værktøj, som specielt uddannede inspektører af fredede bygninger kan indsamle data med under en inspektion ved hjælp af en iPad. Alle disse data (fra tekst til billede) behandles af systemet og danner grundlaget for ‘Duurzaam monumentenpaspoort’.

Den anden del af opgaven var udvikling og design af et sikret websted (selve ‘Duurzaam monumentenpaspoort’), hvor ejeren af ​​den fredede bygning kunne finde alle oplysninger systematisk beskrevet og organiseret. Her behandles, baseret på de tidligere indsamlede data, selve bygningen, termografi, energi og tekniske aspekter. Passets kerne er anbefalingerne, det vil sige de bæredygtighedsforanstaltninger, der gælder for bygningen. Disse foranstaltninger varierer fra relativt enkle (installation af isolerende (frednings)glas, isoleringsbånd, vinduesskodder og korrekt justering af installationer) til ret ingribende (tag-, facade- og gulvisolering).

Projektet er i øjeblikket taget i brug i Zeeland. De andre 11 provinser følger, hvordan systemet fungerer og beslutter på kort sigt, om de også vil begynde at bruge en variant af systemet. En række provinser har allerede angivet, at de også ønsker at arbejde med systemet. Inden for dette projekt var jeg ansvarlig for struktur og design.

Design af monumentenpaspoort til ejeren af den fredede bygning

Design af fyldeværktøjet, der bruges ved inspektion af den fredede bygningSkal vi mødes?

Kontakt mig, hvis du vil vide mere om hvem jeg er, og hvad jeg kan.

ronald@rvier.com
+45 52 68 24 24